söndag 23 augusti 2009

Ännu en dag har gått

har jag verkligen bara träffat lillan två dagar? Det känns som mer!
Även denna dag har gått strålande. Det känns att hon känner att det finns en famn bara för henne och det tar hon vara på - hon vill gärna bara sitta i famnen och luta huvudet mot mig - tackar oftast nej till barnsköterskornas inviter att ta henne för att busa eller gosa. Hon somnade i min famn i slutet av förmiddagspasset och sov tills vi kom tillbaka på eftermiddagen - kändes skönt att få vara på plats när hon vaknade igen.

Idag visade hon även sitt humör när hon inte fick äta upp sin mammas anteckningsblock ;-)
Sköterskorna sa också när de beskrev henne att "om hon vill ha något måste hon få det - i alla andra situationer är hon lättsam"
De sa också att hon skilde på bekanta och främlingar och att man måste bli vän med henne innan hon accepterade en och att var lättsam och aktiv och snabb och ville vara väldigt nära när hon vil vara nära och ifred när hon vill det.
Känns skönt att hon har humör och visar egen vilja.
(på eftermiddagen var första gången vi hade någon med som kunde kommunicera på Vietnamesiska och tolka till oss - övriga besök har vi kommunicerat med gester och kroppsspråk)

Jag vet ännu inte när ceremonin blir - här gäller det att ta dagen som den kommer - kanske blir det imorgon - kanske någon annan dag. Jag har i alla fall förberett det tal jag ska hålla under ceremonin - hur nu det ska gå till utan att börja gråta - men vem vet - jag har förvånat mig själv förut.
Imorgon 8.30 åker vi till barnhemmet igen - längtar!

3 kommentarer:

  1. Det är rätt häftigt att tänka sig att hon så direkt bara vet. Att hon så direkt bara känner kärleken som strömmar emot henne från dig. Och att hon vågar lita på den. Det är helt fantastiskt och jag sitter här, idag igen, och läser med gåshud och blöta ögon.

    SvaraRadera
  2. Det låter så härligt och det är ju så fantastiskt att hon har hittat din famn.

    SvaraRadera
  3. Låter helt underbart. Hoppas att ni snart får ceremonitid. :-)

    SvaraRadera