tisdag 28 december 2010

Kommit till något slags beslut

Jag ska inte ta ut föräldradagar för att skydda min SGI inför en eventuell andra adoption. Jag ska istället tänka så här - om det blir av så får jag ta ut en extra dag i veckan för att kompensera den lägre inkomsten. Eftersom jag inte tar ut dagar för lilla A nu så har jag ju fler dagar kvar då - och längre sommarlov får ju båda barnen på den enas dagar. ;-)

Jag har också bestämt mig för att inte vänta så länge med att inleda en ny utredning.
Det betyder inte att jag vet att jag kommer att vilja försöka igen, men det skadar ju inte att ha ett medgivande om mitt barn skulle finnas där bland barn som söker föräldrar eller om Vietnam öppnar hastigt igen och ja, då vill jag vara med!

Jag har ganska många år på mig innan jag blir för gammal så jag behöver inte tänka strategiskt på det viset.
Och - om jag nu får medgivande - ska inte tappa den ödmjukheten - så är det säkert inte klart förrän tidigast framåt våren/sommaren. I maj har jag varit hemma med min flicka i 1,5 år. Det finns ju ingenstans jag kan skicka mina handlingar till då (om inte annat för att hon är för liten) men om det skulle finnas så tar det ju tid innan man är hemma med barn ändå - och då är det helt plötsligt inte så lång tid kvar tills lillan är 4 eller 5 som jag gärna vill att hon ska vara.

Ett medgivande i maj 2011 gäller till maj 2013 - då är min lilla A 4 och ett halvt :-)

Mest sannolikt är ju att om det blir ett barn till i vår familj så kommer jag säkert att behöva ansöka om ännu ett medgivande - men som jag skrev här ovanför - det skadar ju inte att ha ett utifall att...

3 kommentarer: