tisdag 16 mars 2010

Min lilla unge

Skrev ett långt inlägg igår som försvann pga datorkrångel - suck...

I alla fall så har jag fått en kommentar om lillans språk och jag har i dagarna skrivit upp vilka ord hon säger - och kom snabbt upp över 40. Kommer hela tiden på fler. Då har jag visserligen räknat med ord som nenne för välling och bamba för banan, jag har tagit med alla ord hon säger som står för något och som jag förstår. Hon härmar också jättemycket nu så det är sällan tyst här hemma.

Häromdagen när hon blev arg på mig för något så sa hon "unge" till mig ;-) Bara en slump att det kom just då och unge är inte ett ord hon kan men jag hade sagt det till min tokiga unge lite tidigare. Kul lät det i alla fall! :-)

Hon tecknar också några ord - arg, glad, sitt, slut och tack.
För ett tag sedan hade hon en period då hon lade på en superarg min och stirrade på folk - särskilt om hon blev lite osäker. Nu använder hon samma min - tittar på mig och då ska jag fråga henne - är du arg? eller är du glad? Då svarar hon glaa och gör också tecknet för glad och strålar som en sol. GullUNGEN min!

I måndags var vi för första gången på en öppen förskola som inte var i AC:s regi. Det var kul - fast på ett annat sätt.

Det kändes också skönt att se henne i en sådan situation. Hon var först superförväntansfull och hoppade upp och ner i bärselen men ville absolut inte gå ner på golvet i början. Efter ett tag gick hon ner och så gjorde hon korta utflykter bort från mig - och rusade tillbaka. Om och om igen - som en lek efter ett tag. På slutet lekte hon mer fritt men sökte både ögon- och kroppskontakt med mig.

Jag känner ju att vår anknytningsprocess går jättebra men det känns ändå bra att se dessa tydliga tecken. På AC:s öppna förskola är hon mer hemtam och tar för sig på ett annat sätt - det var skönt för mig att se att hon gjorde skillnad på kända och okända miljöer även om det var många barn där.

Hon är väldigt viljestark min lilla unge också. Häromdagen när vi var och handlade ville hon absolut bära det stora ekonomipaketet med blöjor själv. Jag lät henne prova och lillungen släpade paketet som var lika stort som henne nästan, genom hela köpcentrat vi var i. Hon är både muskelstark och viljestark således.

Det är inte klokt vad jag älskar den där lilla ungen.

2 kommentarer:

  1. Det är så ljuvligt när man ser anknytningen så tydligt. Man blir så glad fast att omgivningen oftast inte förstår ett dugg. Grattis.

    Vad bra att hon är viljestark - ännu en stark anknytning.

    SvaraRadera
  2. Så härligt, så härligt att läsa!

    SvaraRadera